Teknologiatorstai Q&A: Palvelunestohyökkäykset – tunnista ja suojaudu nykypäivän kyberhyökkäyksiltä
Mietityttääkö joku palvelunestohyökkäyksiin liittyvä asia? Katso, löytyisikö tältä sivulta vastaus kysymykseesi. Kysymykset ja vastaukset ovat Teknologiatorstain Palvelunestohyökkäykset – tunnista ja suojaudu nykypäivän kyberhyökkäyksiltä -webinaarista.
Kaikenkokoiset yritykset voivat suojautua uhkiin tilaamalla erityyppisiä tietoturvaratkaisuja. Telialta, kuten muiltakin toimijoilta, löytyy palvelunestohyökkäysten torjuntaan verkkosuojapalveluita.
Palvelut hinnoitellaan tyypillisesti internetliittymän kapasiteetin ja suojattavan verkon koon mukaisesti.
Olemme tarjonneet palvelunestohyökkäysten torjuntaa, Telia Verkkosuojapalvelua, jo yli 15 vuotta. Muita kyberuhkilta suojaavia palveluita ovat esimerkiksi palomuuripalvelut, joiden kautta voidaan laajentaa suojausta erityyppisiin uhkiin muun muassa palomuuritasolla.
Sähköpostirajapinnasta löytyy myös erilaisia ratkaisuja kuten kuten Telia Clean Mail, jossa otetaan kiinni gateway-tasolla haittaohjelmia, roskapostia ja muita haitakkeita.
Palvelunestohyökkäyksen torjuntaan tarkoitetut palvelut maksavat muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen euroon riippuen internetliittymän kapasiteetistä ja verkon koosta.
Hinnat riippuvat paljon siitä, missä palvelu on hostattu. Kannattaa olla yhteydessä yritykseen, josta omat kotisivupalvelut on tilattu ja tiedustella saatavilla olevia palveluja.
Liiketoimintavaikutusta voi olla vaikea mitata tarkasti, sillä hyökkäysten kustannukset ovat toimialariippuvaisia.
Jos liiketoiminta perustuu pelkästään verkkokauppamyyntiin, voidaan keskimääräisiä tuntituottoja verrata siihen aikaan, jonka kauppa on ollut alhaalla. Hyökkäyksistä johtuvat ylityötunnit aiheuttavat myös lisäkustannuksia.
Teleoperaattorille kannattaa ehdottomasti ilmoittaa testaamisesta ja kutsua se jopa mukaan valvomaan tilannetta – erityisesti, jos järjestetään laajempi testaustilanne. Oman yrityksen ylimmästä johdosta kannattaa myös pyytää tähän lupa. Testaus voi epäonnistua, jos operaattori luulee testihyökkäystä oikeaksi ja torjuu sen.
Yleisesti verkkoja suojataan automaattisesti, koska muuten olisi päivittäin verkkokatkoksia.
Ainut tapa saada tilisi takaisin on ottaa yhteyttä Instagramiin. Tällaisten ikävien tilanteiden välttämiseksi kannattaa ehdottomasti ottaa MFA (monivaiheinen tunnistautuminen) käyttöön. Tällä voit varmistua siitä, että vaikka käyttäjätunnuksesi ja salasanasi päätyisivät vääriin käsiin, tiliäsi ei olisi mahdollista kaapata.
Hyökkääjät ja roskapostin lähettäjät väärentävät käyttäjien osoitteita, jolloin vastaanottajalle voi näkyä mikä tahansa osoite. Kannattaa suhtautua varauksella epäilyttäviin lähettäjiin, viesteihin ja linkkeihin.
Ainoa keino on olla yhteydessä suoraan Googleen. Orgaanisesti uudet sivut nousevat hakukoneeseen sitten, kun hakukone on indeksoinut sivut. Hakukoneen orgaanisissa hakutuloksissa sijoittumiseen voi vaikuttaa moninaisilla hakukoneoptimoinnin (SEO) keinoilla.
Kevätkauden tallenteet
Palaa hetkeksi takaisin Teknologiatorstain kevätkauden tunnelmiin, ja katso menneen kauden tallenteita.