Kannettavan tietokoneen, tuttavallisemmin läppärin, avulla työt hoituvat missä vain. Emme välttämättä enää tee töitämme pelkästään siihen optimoidussa konttorissa, joten kannettavan tietokoneen ominaisuuksilla on entistä enemmän väliä. Löydät tästä artikkelista vinkkejä yrityskäyttöön ostettavan tietokoneen hankkimista varten.
Nykyisin läppäreiden suorituskyky alkaa olla niin hyvä, ettei kiinteälle koneelle välttämättä ole tarvetta lainkaan. Läppäreitä taas on tarjolla laidasta laitaan. On tyylikkäitä, ohuita ja keveitä, tehokkaita pelitykkejä ja budjettimalleja, joiden suorituskyky riittää ihan hyvin useaan eri käyttötarkoitukseen jopa yritysmaailmassa.
Myös käyttötarpeita on erilaisia ja ne pitkälti määrittelevätkin, minkälainen läppäri on oikea valinta.
Miten valita paras läppäri yrityskäyttöön?
Jos et ole aktiivisesti seurannut tietokoneiden kehitystä, erilaisten ominaisuuksien vertailu voi olla haastavaa. Onko kallein laite aina paras valinta vai voiko yrittäjä tai yrityksen työntekijät selviytyä budjettilaitteella?
Oikean läppärin valintaa ei tarvitse pohtia yksin. Voit keskustella laitehankinnoista esimerkiksi olemalla yhteydessä yritysmyyjiimme ympäri Suomen tai Yritysasiakaspalveluumme. Asiantuntijamme ovat perehtyneet niin yritysasiakkaiden tarpeisiin kuin tarjolla oleviin laitteisiinkin.
Niko Paukkonen yritysasiakaspalvelusta kertoo kartoittavansa ensimmäiseksi asiakkaalta sen, mitä koneella tehdään. Sen jälkeen hän sanoo keskustelevansa laitteiden ominaisuuksista aina sillä tasolla, mikä asiakkaalla on.
Tärkein kysymys läppäriä hankittaessa on: mitä sillä tehdään.
Niko käy asiakkaan kanssa läpi käyttötarkoituksen ja pääasiallisen käyttöpaikan. Hän selvittää kuinka kauan laitetta käytetään päivässä ja mitä ohjelmia on käytössä. Näiden pohjalta hän osaa suositella käyttötarpeeseen nähden sopivaa laitetta.
Paras läppäri vastaa käyttötarpeita
Paras kone on se, joka vastaa omia käyttötarpeita. Vaikka lähtökohtaisesti kalliimmassa laitteessa on enemmän tehoja ja parhaat komponentit, kallein laite ei ole välttämättä kaikille paras valinta.
Läppäriltä ei vaadita esimerkiksi järeää tehoa, jos sitä tarvitaan lähinnä asiakaspalautteiden ja tilausten läpikäyntiin, asiakasrekisterin ylläpitoon tai kotisivujen päivittämiseen. Sen sijaan tietoturvaan liittyvät asiat ovat silloin tärkeässä asemassa.
Kannettavat tietokoneet voidaan jakaa käyttötarpeiden mukaan karkeasti esimerkiksi seuraavalla tavalla:
- Kevyet koneet: ergonomia ja käyttömukavuus huipussaan, suorituskyvystä on mittojen vuoksi jouduttu jonkin verran tinkimään, kulkee helposti mukana.
- Peruskannettavat: edullisia koneita, joissa on tingitty joistain ominaisuuksista ja usein hinta-laatu suhde on hyvä peruskäyttöön.
- Tehokoneet: sopivat raskaampaan työskentelyyn, kuten videoeditointiin ja moniajoon.
Ennen kaupoille suuntaamista kannattaa listata ylös ominaisuudet, joita koneesta pitää löytyä ja varsinkin ne, mistä et halua tinkiä. Näin tärkein ei pääse unohtumaan läppäreiden ominaisuuksia tutkiessasi.
Pohdi, minkälaiseen käyttöön ja tarpeeseen läppäri tulee:
- Jos tarvitset lisänäytön tai muita laitteita, on liitäntämahdollisuuksilla väliä.
- Suorittimen ja näytön ominaisuuksilta vaaditaan paljon, jos koneella käytetään raskaita suunnitteluohjelmia tai käsitellään valokuvia.
- Jos taas tarvitset pääsyn verkkoon reissutyössä, kannattaa miettiä kuinka nopean yhteyden tiedonsiirtoon tarvitset. WiFin tehokkuus tai mahdollisuus asentaa SIM-kortti koneeseen vaikuttavat yhteyden muodostamisen sujuvuuteen ja vakauteen.
- Entä kuinka paljon vahinkoa syntyy siitä, jos joku pääsee helposti kirjautumaan koneellesi? Yrityskäyttöön tarkoitetuissa laitteissa on tarjolla erilaisia turvaominaisuuksia, kuten sormenjälkitunnistin.
- Jos läppäriä käytetään pölyisissä, kosteissa tai säätilan vaihteluille alttiissa paikoissa, tulee sen soveltua haastaviin olosuhteisiin. Markkinoilla on läppäreitä, jotka täyttävät jopa "armeijatason" kestävyysvaatimukset.
Muistathan samalla hankkia laitteillesi myös tietoturvasuojan? Meiltä löydät kaikille laitteillesi sopivan ja helposti hallinnoitavan WithSecure -tietoturvaratkaisun.