Kaikki artikkelit yrityksille

Missä menee poro tai varastettu vene? Followit luottaa Telian IoT-yhteyksiin

3 min

Mikä yhdistää Clara-norsua Maasai Maran luonnonsuojelualueella Keniassa, poronhoitajaa Lapissa ja arvokkaan luksusveneen omistajaa Tukholmassa? Kaikki käyttävät Followitin paikannustuotteita, jotka toimivat Telian IoT-yhteyksillä.

Followit on ruotsalainen yritys, joka tarjoaa korkealaatuisia radioseurantaan ja GPS-paikannukseen tarkoitettuja tuotteita. Seurantalaitteita käytetään niin varkaussuojauksessa, ajoneuvologistiikassa, henkilökohtaisissa turvalaitteissa kuin eläinten seurantapannoissakin. Villieläimiä seurataan suojeluprojekteissa eri puolilla maailmaa, tuotantoeläimiä ammatillisista syistä ja jahtikoiria metsästysharrastuksen yhteydessä.

Followit käyttää paikannustuotteissaan Telia Managed IoT Connectivity -ratkaisua. Sen vahvuuksia ovat luotettavuus, kattava peitto ja joustavuus.

"Peitto ja kantama ovat ratkaisevan tärkeitä, jotta voimme tarjota asiakkaille mahdollisimman laajan valikoiman turvallisuutta lisääviä palveluita. Ne ovat kriittisiä ominaisuuksia myös teknologian muuttuessa ja kehittyessä”, Followitin tekninen johtaja ja IT-päällikkö Johan Johansson sanoo.

Telian uusin IoT-teknologia tarjoaa Followitille sen toiminnan kannalta elintärkeää luotettavuutta. Yhteyden seurantatuotteeseen on säilyttävä ja akussa on oltava virtaa. Esimerkiksi varastettua autoa pitää pystyä seuraamaan maasta toiseen ilman yhteyden katkeamista.

Lisäturvallisuutta äänipalveluista

Followitin tuotteissa käytetään Telia Managed IoT Connectivity -ratkaisua, jonka turvallisuutta Voice over LTE-M -teknologia lisää entisestään. Yhdistettyjä laitteita käytetään autoissa ja muissa ajoneuvoissa, teollisuuskoneissa sekä henkilökohtaisissa turvahälyttimissä turvalliseen paikantamiseen GPS-, GSM- ja radioyhteydellä.

Voice over LTE-M  -teknologian mahdollistamat äänipalvelut voivat olla korvaamattoman arvokkaita esimerkiksi työskenneltäessä syrjäisillä alueilla, hälytystehtävien yhteydessä tai vaikkapa hissin jäädessä jumiin. Kun käytössä on Voice over LTE -teknologia, laitteeseen on mahdollista soittaa ja kuunnella, mitä sen ympärillä tapahtuu. Kuuntelemalla komentokeskus tai yksityinen henkilö saa paikan päältä lisätietoa esimerkiksi mahdollisesti loukkaantuneesta henkilöstä tai varastetusta laitteesta. Tämä helpottaa, kun mietitään ratkaisuja tilanteeseen.

Teknologian kehitys tarjoaa Followitille uusia tuotekehitysmahdollisuuksia, kun VoLTE-ominaisuuden sisältävän LTE-M-teknologian ansiosta paikkatietoja ja ääntä voidaan käyttää samassa istunnossa. Aiemmin käytössä olleilla 2G- ja 3G-teknologioilla dataa ja ääntä ei voida käyttää samanaikaisesti.

”LTE-M tarjoaa valtavasti potentiaalia tuotteidemme kehittämiseen ja tehokkaampaan yhteistyöhön asiakkaiden kanssa”, Followitin Johan Johansson toteaa.

Toimii syrjäisilläkin paikoilla

Energiatehokas LTE-M-teknologia on suunniteltu kehittyneitä ominaisuuksia vaativiin LPWA-käyttötarkoituksiin (Low Power Wide Area) – eli juuri sellaisiin kuin Followit sitä lähes 10 000 omassa tilauksessaan käyttää.

”Telian palvelut ja peitto ovat ihan omaa luokkaansa myös syrjäseuduilla ja vaikeakulkuisissa paikoissa”, Johansson huomauttaa.

LTE-M-teknologia tukee jopa 1 Mbps:n tiedonsiirtonopeutta. Se mahdollistaa täyden liikkuvuuden Telian verkossa esimerkiksi GPS-seurantaa varten. LTE-M tukee myös langattomia (over-the-air, OTA) tietoturva- ja laiteohjelmistopäivityksiä, jolloin IoT-ratkaisun jatkuva kehittäminen on mahdollista.

Managed IoT Connectivity -ratkaisu on helppo ottaa käyttöön ja integroida muihin järjestelmiin. Sitä voidaan hallita mukautetun portaalin ja API-rajapintojen avulla.

Pohjolan Liikenteen busseissa yhdistyvät kestävä kehitys ja onnellisemmat matkustajat

Pohjolan Liikenteen bussit on varustettu ja yhdistetty verkkoon Telia IoT Edge -ratkaisulla, jonka digitaaliset toiminnot auttavat alentamaan kustannuksia ja päästöjä. Lisäksi ratkaisu auttaa lisäämään ajon turvallisuutta.

Lue referenssi
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

IoT Asiakastarinat