Ponsse on yksi maailman johtavista metsäkoneiden valmistajista. 40 maassa toimiva yritys pyrkii mahdollistamaan kestävät hakkuutyöt asiakaskeskeisillä innovaatioilla, joihin kuuluu myös koneiden ja laitteiden liittäminen verkkoon. Telian Global IoT Connectivity -ratkaisu tarjoaa Ponssen IoT-laitteille toimintavarman yhteyden ympäri maailman.
Ponssen IT-asiantuntija Noora Komulainen kertoo, että Telian huolellisesti testattu ja toimiva ratkaisu oli juuri sitä, mitä Ponsse tarvitsi.
”Verkkoon yhdistetyt metsäkoneemme antavat meille paremman käsityksen esimerkiksi koneidemme huoltotarpeista, jolloin voimme tarjota asiakkaillemme kestäviä ja päivitettäviä ratkaisuja, jotka vastaavat myös tulevaisuuden tarpeisiin. Telian Global IoT Connectivityn helppokäyttöiset rajapinnat tarjoavat tarvitsemamme tiedot, ja ratkaisu takaa luotettavat yhteydet ympäri maailmaa – myös syrjäisillä seuduilla”, Komulainen kertoo. ”Telian IoT-ratkaisu ja yhden yhteystoimittajan käyttäminen tehostavat toimintaamme. Lisäksi voimme sujuvoittaa yrityksen logistiikkaa toimittamalla suuria määriä SIM-kortteja suoraan yhteysmoduuleja valmistavalle teknologiayrityksellemme Epecille.”
Telian IoT-ratkaisun käyttö tuo kiistatonta arvoa
Vuonna 1970 perustetulla Ponssella on 2 000 työntekijää ja se toimii 40 maassa. Kaikki Ponssen koneet suunnitellaan ja valmistetaan tehtaalla Vieremässä. Ponsse on tätä nykyä datanatiivi, mikä tarkoittaa, että yritys tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman raportointi- ja datarajapintapalveluita. Ne lisäävät hakkuu- ja metsäyhtiöiden päivittäisen liiketoiminnan arvoa ja estävät yllättävien ja kalliiksi käyvien huoltotoimenpiteiden ja muiden häiriöiden syntymisen.
Koneet yhdistetään verkkoon Epec 6200 -etäkäyttöyksiköllä, joka on varustettu Telian Global IoT Connectivity -yhteydellä. ”Data, jota Ponssen koneiden yhdistäminen verkkoon yhteysyksikköjen avulla tuottaa, synnyttää kiistatonta arvoa”, Noora Komulainen sanoo. ”Tiedoille perustuva palvelukehitys todella ratkaisee asiakkaiden ongelmia. Yhteyden ansiosta koneen tiedot voidaan siirtää Ponssen pilvialustalle, ja saadut tiedot auttavat asiakkaitamme tekemään toiminnastaan entistä kestävämpää.”
IoT:stä hyötyvät kaikki digitalisaation edetessä
Telialla Senior IoT Portfolio Managerina toimivan Staffan Erikssonin mukaan IoT:stä eivät hyödy enää vain harvat ja valitut, vaan kyseessä on maailman digitalisaation kannalta keskeinen teknologia.
”Olemme siirtymässä uuteen aikakauteen, jossa yritysten keräämä data ja datan tuottama arvo muuttavat yrityksiä. Yrityksistä on tulossa datanatiiveja”, Eriksson sanoo. ”Olemme jo aiemmin huomanneet, että maailmanlaajuisten yritysten näkökulmasta teknologiatarjonta on usein hajaantunutta, operaattoreita on useita ja turvallisuusvaatimukset kasvavat. Telian Global IoT Connectivity -ratkaisun avulla nämä haasteet ovat nyt selätettävissä.”