Kaikki artikkelit yrityksille

Mistä tietää, että verkkokauppa on turvallinen? Semio luottaa Telian TLS/SSL-salaukseen

4 min
Hymyilevä mies istuu tietokoneen ääressä. Hymyilevä mies istuu tietokoneen ääressä.

Verkkosivustoja ja verkkokauppoja rakentava Semio suojaa tiedot ja maksutapahtumat Telian TLS/SSL-varmenteilla. Telian tietoturvallisen palvelun valinnan ratkaisivat kotimaisuus, toimintavarmuus ja pitkäaikaisuus.

Seinäjoella perustettu Semio on täyden palvelun mainostoimisto, joka tunnetaan etenkin verkkosivustojen osto- ja palvelukokemusta parantavasta suunnittelusta. Semiolla on asiakkaita laajasti eri toimialoilta pienyrityksistä kansainvälisiin organisaatioihin.

Semion myyntipäällikkö Veli-Pekka Mononen sanoo, että hyvin rakennettujen sivustojen ja verkkokauppojen taustalta löytyvät aina huolella varmistetut perusasiat.

Niihin kuuluvat TLS/SSL-palvelinvarmenteet, joilla salataan sivuston ja siellä vierailevien kävijöiden välinen liikenne. Näin vaikkapa verkkokaupasta tuotteen ostava asiakas voi olla varma, että hänen tietonsa eivät päädy vääriin käsiin.

"Palvelinvarmenne on sivuston luotettavuuden vuoksi välttämätön. Jos suojaus puuttuu, nettiselain varoittaa sivuston heikosta tietoturvasta. Suojatut sivustot myös nousevat Googlen hauissa muita korkeammalle", Mononen perustelee.

TLS/SSL-salaus on keskeinen perusasia

Semio käyttää omilla verkkosivuillaan ja asiakashankkeissaan Telian tarjoamaa TLS/SSL-salausta.

"Palvelinvarmenteet ovat niin keskeisiä perusasioita, että ne pitää ottaa huomioon asiaan kuuluvalla vakavuudella. Siksi kartoitimme huolella varmenteiden tarjoajat. Telian palvelu vastasi parhaiten meidän ja asiakkaidemme tarpeita", Semion perustaja ja toimitusjohtaja Arto Kohtala sanoo.

Veli-Pekka Monosen mukaan Semio halusi palvelinvarmenteisiin luotettavan kumppanin, jonka kanssa voidaan rakentaa yhdessä sopivin toimintamalli.

"Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme asiakkaiden tarpeiden ymmärrystä ja kykyä reagoida kasvaviin asiakasmääriin. Emme valitse kumppania vain tähän hetkeen, vaan katsomme aina myös tulevaa", Mononen huomauttaa.

Kotimaisuus painoi paljon TLS/SSL-salauksen valinnassa

Kohtalan mukaan kotimaisuus oli erittäin tärkeä kriteeri, kun Semio valitsi TLS/SSL-varmenteiden tarjoajan.

"Ulkomaisten toimijoiden palvelun turvallisuutta ja pysyvyyttä on hankala arvioida. Jos yritys menee konkurssiin, varmenteiden ja muiden tärkeiden tietojen siirtäminen voi olla vaikeaa."

Kotimaisen kumppanin valintaa Kohtala perustelee myös korkealla teknologisella osaamisella. Tärkeitä kumppanin valintakriteerejä ovat palvelun toimintavarmuus ja laatu.

"Emme koskaan hae kumppaneita europerusteisesti, vaan heidän on ymmärrettävä meidän tavoitteitamme ja sitouduttava niihin, jotta asiat varmasti toimivat.

Myös Mononen korostaa varmennepalvelun jatkuvuuden ja toimintavarmuuden merkitystä. Ne ovat asiakkaille kriittisiä asioita.

”Etenkin verkkokaupoille olisi kohtalokasta, jos jokin menisi vikaan. Asiakkaidemme on pystyttävä luottamaan, että palvelinvarmenteissa ei tule ongelmia.”

Monosen mielestä Telian sujuva asiakastuki ja nopea reagointi mahdollisiin ongelmatilanteisiin ovat hyvän palvelun kulmakiviä. Plussaa Telia saa myös siitä, että palvelua saa suomen kielellä – ja toki myös englanniksi.

"Meille ja asiakkaillemme on oleellista, että palvelun tarjoajan saa hyvin kiinni ja tarvittaessa löytyy henkilökohtaista palvelua. Ei riitä, että ongelmatilanteissa ilmoitetaan, että palaamme asiaan viikon päästä."

Semion verkkosivusto- ja verkkokauppahankkeissa Telian TLS/SSL-varmenteet ovat osa kokonaisuutta. Semio hakee varmenteen asiakkaan puolesta Telian Cerficate Manager -työkalun avulla.

"Varmenteen hakeminen on työkalun ansiosta helppoa ja nopeaa", Kohtala sanoo.

Palvelu toimii kotimaisissa konesaleissa

Telian luottamuspalveluista vastaava liiketoimintajohtaja Anssi Hakkarainen kertoo, että Telian TLS/SSL-varmenteita käytetään laajasti niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin verkkopalveluissa. Semion tavoin muutkin asiakkaat arvostavat varmennepalvelun kotimaisuutta ja toimintavarmuutta.

"Telian palvelu on hajautettu useaan Suomessa sijaitsevaan konesaliin. Palvelu toimii, vaikka tietoliikenneyhteyksissä ulkomaille olisi häiriöitä."

Telia on Suomessa ainoa palveluntarjoaja, joka pystyy tarjoamaan TLS/SSL-palvelulleen niin sanotun juurivarmenteen, mikä lisää entisestään tunnistuksen luotettavuutta.

Telian palveluun sisältyy myös TLS/SSL-varmennetta hakevan yrityksen tai organisaation tunnistus. Se tarkoittaa, että julkisten lähteiden avulla selvitetään organisaation yhteystiedot, ja tarvittaessa aitous varmistetaan esimerkiksi puhelinsoitolla.

"Näin tiedämme, että verkkosivuston ylläpitäjä on laillinen taho, eikä kyse ole huijaussivustosta."

Internetin käyttäjälle TLS/SSL-salaus näkyy lukon kuvana ja HTTPS-etuliitteenä selaimen osoitekentässä.

"Sen avulla verkkosivustolla kävijä voi varmistua, että liikenne palvelimeen on suojattu", Hakkarainen sanoo.

 

Haaste: Mainostoimisto Semio tarvitsi asiakkaidensa verkkosivusto- ja verkkokauppahankkeisiin tehokkaan ja toimintavarman ratkaisun, joka varmistaa tietoturvallisen asioinnin sivustoilla.

Ratkaisu: Telian TLS/SSL-palvelinvarmenteet salaavat verkkosivuston ja siellä kävijöiden välisen tietoliikenteen. Varmenteiden ansiosta esimerkiksi verkkokaupan asiakkaan tiedot eivät päädy vääriin käsiin.

Hyödyt: Kotimaiset ja tietoturvalliset palvelinvarmenteet tarjoavat Semiolle ja asiakasyrityksille luotettavan ja pitkäaikaisen ratkaisun. Varmenteen avulla myös sivustolla vieraileva voi varmistua kyseisen sivuston luotettavuudesta.

Nämä ovat SSL:n tärkeimmät termit

Mitä tarkoittaa juurivarmenne ja PKI? Entä EV-sertifikaatti? Lue ja opi!

Siirry artikkeliin
Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Varmenteet ja tunnistus Asiakastarinat