Kustannustehokkuus sen ratkaisi – Arek valitsi Telian SSL-varmenteen
Eläkevakuutusyhtiöiden tietojärjestelmiin erikoistuneelle Arekille luotettava SSL-salaus on ainoa vaihtoehto.
Vuonna 2003 perustettu Arek Oy rakennuttaa ja ylläpitää eläkevakuuttamisessa tarvittavia tietojärjestelmiä. Yhtiö myös tarjoaa työeläkealan yhteisessä käytössä olevien tietojärjestelmien kautta tuotettavia järjestelmäpalveluita.
Arekin asiakkaita ovat työeläkevakuuttajat, eli yhteiskunnallisesti merkittävät toimijat. Eläkevakuutusyhtiöissä ei tietoturvasta tingitä, joten Arekin ylläpitämien järjestelmien salauksen on oltava ensiluokkaista.
Viime keväällä Arek keskitti varmenteiden hallinnan Telialle. Nyt uusien varmenteiden hankkiminen onnistuu parissa minuutissa. Varmenteiden vanhenemisesta saadaan aina hälytys, eikä varmenteista aiheudu palvelukatkoja.
”Prepaid-hinnoittelun takia Telia osoittautui myös kustannustehokkaaksi ratkaisuksi muihin potentiaalisiin yhteistyökumppaneihin nähden”, Arekin teknologia-ja hankintajohtaja Satu Koskinen kertoo.
Näin Telia SSL:n käyttöönotto sujuu
1) Kartoita tarpeesi
Haluatko suojata yhden vai useamman verkko-osoitteen? Mitkä ovat käyttämäsi palvelintyypit?
Ennen SSL-sertifikaatin hankkimista on tärkeää tietää, millaiseen ympäristöön varmenne asennetaan. Jos sivustot sijaitsevat samalla palvelimella ja niillä on sama omistaja, on mahdollista käyttää yhtä varmennetta. Eri palvelimilla sijaitsevat sivustot puolestaan kannattaa turvallisuuden takia suojata yksilöllisillä varmenteilla.
2) Luo CSR-varmennepyyntö omalla palvelimellasi
Saadaksesi julkisesti hyväksytyn varmenteen sinun on luotava CSR-pyyntö (Certificate Signing Request) omalla palvelimellasi ja toimitettava se Telialle. CSR sisältää perustiedot sivuston omistavasta organisaatiosta sekä palvelimen julkisen avaimen.
3) Tunnistaudu luotettavasti
Virallisena julkisten varmenteiden myöntäjänä eli Certificate Authorityna (CA) Telia tarkastaa, että varmenteita saavat ainoastaan tahot, jotka ovat keitä väittävätkin olevansa. Tämän takia saat puhelun Telialta parin päivän sisällä CSR:n lähettämisestä.
4) Asenna SSL-varmenne palvelimellesi
Kun tunnistus on hoidettu, Telia lähettää sinulle varmennetiedoston sähköpostitse tai linkkinä toivomuksesi mukaisesti. Saat käyttöösi hallintaportaalin, jonka avulla uusien varmenteiden hankkiminen omistamillesi sivustoille onnistuu parissa minuutissa. Portaalissa näet myös kaikki olemassa olevat SSL-varmenteesi.
5) Tarkista, että SSL-varmenteen asentaminen onnistui
Suurin osa SSL-varmenteisiin liittyvistä turvallisuusongelmista aiheutuu inhimillisistä virheistä varmennetta asennettaessa. Niiltä on onneksi helppo välttyä. Kun varmenne on asennettu, kannattaa tarkistaa ilmaisen työkalun avulla, jotta kaikki meni kuten pitkin ja verkkoliikenteesi on suojattu.
Teksti: Tomi Eklund
Lue lisää:
Neljä SSL-faktaa, jotka sinun täytyy tietää juuri nyt
Tietoturva-asiantuntija: Näin torjut modernit uhat
Netflix turvaa käyttäjänsä ja itsensä HTTPS:llä
Telia SSL
Telia Certificate Authority on ainoa suomalainen SSL-sertifikaattien myöntäjä. Helppokäyttöisen hallintaportaalimme kautta otat käyttöön, hallinnoit ja uudistat kaikki varmenteesi keskitetysti.