Sonera on nyt Telia. Sonera SSL on nyt Telia SSL ja Sonera Certificate Authority on nyt Telia Certificate Authority.
Maailman suurimman videoiden suoratoistopalvelun Netflixin sisältöjä katsotaan ympäri maailmaa yli 125 miljoona tuntia päivässä. Netflix keskittyy tällä hetkellä palvelun entistä paremman salauksen kehittämiseen.
Palvelun tärkein kilpailutekijä – data – vaatii suojausta
Tehokkuuden parantamisen lisäksi palvelun suojaaminen on Netflixin palvelukehittämisen ykkösasia. Jo muutaman vuoden aikana Netflix on hyödyntänyt suojauksessaan HTTPS:ää. TLS eli Transport Layer Security suojaa muun muassa asiakkaiden luottamuksellista tietoa sekä heidän katselutietojansa. Aiemmin palvelu on suojannut sisältönsä muun muassa esikoodatun DRM:n (Digital Rights Management) avulla. Sen lisäksi, että salatut yhteydet parantavat käyttäjien turvallisuutta, suojelevat ne Netflixiä itseään.
Netflixistä on yhtä monta versiota kuin palvelulla on käyttäjiä. Analytiikan avulla palvelu pyrkii optimoimaan jokaiselle käyttäjälle parhaan, omannäköisensä käyttäjäkokemuksen.
Netflixillä on yhtä monta etusivua kuin on käyttäjiä.
Yli 83 miljoonan käyttäjän data onkin ainutlaatuista ja luultavasti Netflixin tärkein kilpailutekijä. Netflix mittaa muun muassa milloin, missä, millä päätelaitteella ja millaisia sisältöjä ihmiset katsovat, milloin videoita pysäytetään tai kelataan taakse- tai eteenpäin, mitä ihmiset hakevat ja miten he arvostelevat sisältöjä. Salatun yhteyden avulla Netflix suojelee liikesalaisuuttansa: se ei halua analytiikkasovelluksia ja muita kolmansia osapuolia urkkimaan käyttäjiensä katselukokemusta.
Jo neljäsosa maailman verkkoliikenteestä hyödyntää HTTPS:ää
Tietosuoja-asiantuntija Jyrki Nivala kertoo, että Netflix ei suinkaan ole suojauksessa edelläkävijä. Jo 25 % maailman verkkoliikenteestä käyttää HTTPS:ää oletuksena. Muun muassa suosituimmat sosiaalisen median palvelut kuten Facebook, Twitter ja Instagram salaavat yhteytensä HTTPS:llä.
Nivala uskookin HTTPS:n käytön yleistyvän: ”Monet luulevat, että HTTPS:ää tarvitsee vain jos sivulla käsitellään arkaluonteista tai luottamuksellista tietoa. Jokainen salaamaton verkkoyhteys voi kuitenkin paljastaa tietoja verkkosivun käytöstä ja sen käyttäjistä.”
HTTPS:n käyttöä lisäävät lähitulevaisuudessa myös alan toimijoiden vaatimukset. Muun muassa Google suosii hakutuloksissaan HTTPS-suojattuja sivustoja. Myös Apple julkisti aikaisemmin tänä vuonna, että kaikkien serveriä käyttävien sovellusten on noudatettava uutta turvallisuusvaatimusta App Transport Security -ominaisuutta (ATS). Applen uusien turvallisuusvaatimusten mukaan sovellusten kehittäjien on otettava käyttöön suojattu yhteys kaikissa uusissa sovelluksissa mahdollisimman pian.
Sonera SSL-sertifikaatti on helppo ja luotettava tapa suojata verkkotunnus
Sonera tarjoaa luotettavan HTTPS-salauksen kaikille verkkotunnuksille. Selainkäyttöisessä hallintaportaalissa voi itse hallinnoida omia SSL-palvelinvarmenteita (SSL-sertifikaatteja) ja tarkistaa muun muassa, että varmenteet ovat ajan tasalla ja käyttäjät pääsevät turvallisesti palveluihin.
Soneran palvelinvarmenteet myöntää TeliaSonera Server CA, ja sen varmennusketju on sisäänrakennettu mm. Google Chrome-, Mozilla Firefox- Internet Explorer-, Edge- ja Opera-selaimille sekä Apple OSX ja IOS ja Google Android-laitteille.
Sonera SSL
Sonera Certificate Authority on ainoa suomalainen SSL-sertifikaattien myöntäjä. Helppokäyttöisen hallintaportaalimme kautta otat käyttöön, hallinnoit ja uudistat kaikki varmenteesi keskitetysti.