Takaisin

Mentorointiohjelma ottaa ja antaa – Amira ja Päivi innolla mukana

2 min
Startup Refugees -mentorointiohjelma Startup Refugees -mentorointiohjelma

Amira Attallah ja Päivi Pursiainen lähtivät mukaan Startup Refugees ‑verkoston ja Telian yhteiseen maaliskuussa alkaneeseen mentorointiohjelmaan. Molemmat osallistujat ovat innoissaan saamastaan mahdollisuudesta.

Telia Companyssa HR-osastolla työskentelevä Päivi kertoo, että hän on jo kauan halunnut tehdä jotakin auttaakseen Suomeen muuttaneita henkilöitä löytämään paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa. 

”Mielestäni on tärkeää saada heidät tuntemaan, että heitä tarvitaan Suomessa. Lisäksi haluaisin suomalaisten ymmärtävän, että kaikki kynnelle kykenevät voivat käyttää osaamistaan muiden hyväksi. Rikun ja Tunnan perustama Startup Refugees on hieno hanke, ja olen iloinen siitä, että voin omalta osaltani olla siinä mukana.”

Mentorointiohjelma auttaa maahan muuttaneita henkilöitä tutustumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja työkulttuuriin. 

”Olen erittäin iloinen, että pääsin mukaan mentorointiohjelmaan. Se auttaa minua löytämään paikkani tässä yhteiskunnassa ohjaamalla minua etsimään työskentelymahdollisuuksia”, Amira kertoo. 

Päivi ei ole Amiran erikoisalan asiantuntija, mutta sen sijaan hän on voinut jakaa Amiralle rekrytointiosaamistaan.

”En ole itse IT-ammattilainen, joten en voi toimia roolimallina IT-uralla etenemisessä mutta HR-osaamiseni ansiosta uskon voivani ohjata Amiraa työnhaun saloihin – toivottavasti menestyksekkäästi.”

Amira on ottanut kiitollisena vastaan kaikki mentorinsa vinkit ja neuvot. 

”Päivi on auttanut minua paljon LinkedIn-profiilini ja ansioluetteloni laatimisessa sekä antanut minulle vinkkejä työnhakuun. Hän on myös kertonut minulle, millaista palkkaa uudessa maassa voi pyytää ja millä muodollisuuden tasolla asioita pitää hoitaa esimerkiksi työpaikasta kysyessä tai työhaastattelussa.”

Kumpikin osallistuja lähtisi kysyttäessä uudelleen mukaan ohjelmaan. Naiset suunnittelevat myös tapaavansa toisensa koronan jälkeen. 

”Mentorointi on auttanut minua ymmärtämään, mitä yritykset tarkoittavat tietyillä työpaikkailmoituksissa käyttämillään termeillä ja miten työkulttuuri eroaa siitä, mihin olen tottunut”, Amira kertoo. 

Päivi jatkaa, että on ollut palkitsevaa tutustua uuteen, toisesta kulttuurista tulevaan henkilöön ja auttaa häntä löytämään paikkansa Suomessa. 

”Seuraan nyt jännityksellä Amiran työnhaun edistymistä ja tuen häntä mahdollisuuksien mukaan. Kun korona on ohi, tapaamme henkilökohtaisesti – se on varmaa!”

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aihealueet

Yritysvastuu
Edellinen artikkeli
Kaksi miljoonaa kännykkää joka vuosi – Voisiko kiertotalous olla ratkaisu?
Ympäri maailmaa olen nähnyt valtavan kokoisia esimerkiksi vaatteista kasattuja jätekasoja jopa ...
Seuraava artikkeli
Kiertotalous on ympäristöteko, joka vaatii ajattelutavan muutoksen