Huawei B535 -reitittimellä voit jakaa nettiyhteyden laitteillesi langattomasti tai verkkokaapelin avulla. Reititin tarvitsee nettiyhteyttä varten SIM-kortin, johon on tilattu nettiliittymä. Laite toimii 3G- ja 4G-verkoissa ja siinä on kaksi ulkoista antennia mukana / liitäntämahdollisuus erilliselle antennille. Laitteen latausnopeus on jopa 300 Mbit/s ja lähetysnopeus 100 Mbit/s.
Huawei B535 -reitittimen käyttöohje
- Virran merkkivalo
- Verkon tilan merkkivalo
Jatkuvasti vaaleansininen: Reititin on yhdistetty 4G-verkkoon.
Jatkuvasti sininen: Reititin on yhdistetty 3G-verkkoon
Jatkuvasti keltainen: Reititin on yhdistetty 2G-verkkoon
Jatkuvasti punainen: Reititin ei onnistunut muodostamaan yhteyttä matkapuhelin verkkoon. Mikro-SIM-korttia ei tunnisteta, PIN-koodia ei ole syötetty tai PIN-koodin tarkistus epäonnistui. - WiFi-merkkivalo
- Verkkoportin merkkivalo
- Signaalivahvuuden merkkivalo
- Virtapainike
- Hi/WPS-painike
- Sim-korttipaikka
- Palauta-painike (reset)
- Virran tulo
- Verkkoportti
Katso helpot kuvalliset ohjeet käyttöönotosta
- Kiinnitä laitteen mukana tullut teline ja varmista, että laite pysyy pystyssä.
- Varmista, että laitteen virta ei ole vielä kytkettynä.
- Aseta mikro-kokoinen sim-kortti reitittimeen. Sim-korttipaikka on laitteen pohjassa. Aseta sim-kortin viistotettu kulma kuvan mukaisesti. (Sim-korttia laitteesta poistaessa paina kevyesti korttia, jolloin se ponnahtaa ulos.)
- Kytke laitteeseen virtajohto ja yhdistä se verkkovirtaan.
- Laite käynnistyy nyt ensimmäisen kerran ja hakee mahdolliset päivitykset verkosta. Jos saatavilla on päivitys, laite hakee ja asentaa sen itse. Odota noin 10 minuuttia tai kunnes laitteen merkkivalot palavat tasaisesti. Kun verkon tilan merkkivalo (2.) palaa sinisenä, on laite yhdistynyt verkkoon.
Jos virtavalo palaa punaisena, kytke virta pois ja tarkista onhan sim-kortti varmasti oikein päin ja onhan se varmasti asetettu laitteeseen kunnolla. Mikäli sim-kortti on oikein mutta valo palaa edelleen punaisena, tee laitteelle resetointi painamalla Palauta-painiketta (9.) noin 5 sekuntia kunnes laitteen valot sammuvat. Tämän jälkeen laite käynnistyy itsestään uudelleen.
Omien laitteiden yhdistäminen
Voit yhdistää esimerkiksi tietokoneesi tai muun päätelaitteen verkkokaapelilla laitteen takana olevaan LAN-porttiin tai voit tehdä yhdistämisen langattomasti wifi-yhteydellä. Wifi-yhteyttä varten tarvitset langattoman verkon nimen ja salasanan, kun päätelaitteesi sitä kysyy. Löydät tiedot reitittimen takapaneelissa sijaitsevasta tarrasta.
Wi-Fi Name: Langattoman verkon nimi
Wi-Fi Password: Langattoman verkon salasana
Reitittimen asetuksia muokataan hallintasivulla. Siellä voit esimerkiksi vaihtaa langattoman verkon nimen ja salasanan tai vaihtaa wifi-yhteyden kanavaa ja taajuutta.
Katso ohje hallintasivulle kirjautumisesta
Hallintasivulle kirjautuminen
- Yhdistä päätelaitteesi reitittimeen joko langattomasti tai verkkokaapelilla.
- Kun päätelaite on yhteydessä reitittimeen, voit kirjatua hallintasivulle http://192.168.8.1 sisään. Jos linkki ei toimi, kirjoita osoiteriville laitteen oletusarvoinen IP-osoite, jonka löydät reitittimen pohjassa olevasta tarrasta.
- Kirjaudu sisään -ikkunassa syötä salasana, jonka löydät reitittimen pohjassa olevan tarran Password-kohdasta.
Kirjaudu sisään -ikkuna - Olet nyt kirjautunut hallintasivulle ja voit tarkastella reitittimen asetuksia ja tehdä muutoksia niihin.
Hallintasivun etusivu
Vinkki: Voit vaihtaa hallintasivun kielen ylärivillä olevasta Kieli tai Language-alasvetovalikosta.
Toisinaan langaton verkko eli wifi toimii syystä tai toisesta huonosti. Sen toimintaan vaikuttavat monet operaattorista riippumattomat asiat, kuten asunnon rakenteet ja verkon ruuhkautuminen.
Voit parantaa langattoman verkon toimintaa muuttamalla reitittimen asetuksia hallintasivulta. Kirjaudu ylläolevien ohjeiden mukaan hallintasivulle.
Valitse hallintasivun ylärivistä Wi-Fi-asetukset. Perusasetuksissa voit vaihtaa langattoman verkon nimeä (wifi-nimi (SSID) ja salasanaa (Wi-Fi -salasana). Voit myös sulkea wifi-yhteyden pois käytöstä asettamalla Wi-Fi-liukuvalinnan pois päältä.
Laitteen yhdistäminen langattomaan verkkoon WPS:llä
Jos yhdistät laitteesi langattomaan verkkoon reitittimen WPS-painikkeella (7.), et tarvitse langattoman verkon nimeä tai salasanaa.
Valitse päätelaitteesi valikosta yhdistämistavaksi WPS. Kun päätelaite hakee yhteyttä, paina reitittimen WPS-painiketta, kunnes WPS-valo syttyy. Tämän jälkeen laitteiden keskinäiseen yhdistämiseen menee hetki, jonka jälkeen yhteys on muodostettu.
Langattoman verkon asetukset
Katso kuvallinen ohje wifin nimen ja salasanan vaihtamiseen
Jos tarvitset käyttöösi erikseen 5 GHz ja 2,4 GHz verkot, ota pois päältä valinta 5 GHz ensisijainen. Sen jälkeen voit nimetä 5 GHz ja 2,4GHz verkot erikseen ja valita päätelaitteella, kumpaan verkkoon haluat yhdistää. 2,4 GHz verkolla on parempi kuuluvuus, mutta 5 GHz taajuus on nopeampi. Oletuksena laitteet päättävät itse, mihin verkkoon yhdistyvät.
Langattoman verkon säätäminen
Langattoman verkon nopeutta voi häiritä moni tekijä, ja joihinkin niistä voi auttaa reitittimen asetusten muuttaminen. Esimerkiksi 2,4 GHz ja 5 GHz verkot on hyvä erottaa ja kokeilla toimiiko päätelaitteella yhteys paremmin jommallakummalla. Asetuksissa näiden verkkojen nimet erotetaan, jonka jälkeen laitteella näkyy kaksi eri langatonta verkkoa. Ohjeen verkkojen erottamiseen löydät yläpuolelta.
Langattomassa verkossa voi olla myös ruuhkaa, etenkin kerrostaloasunnoissa, joissa verkot voivat toimia samalla kanavalla. Voit vaihtaa reitittimesi käyttämää kanavaa laitteen hallintasivulta valitsemalla Wi-Fi-asetukset ja sieltä Lisää Wi-Fi-asetuksia. Eri kanavia kannattaa kokeilla yksitellen tai selvittää vapaat kanavat puhelimelle ladattavalla Wifi Analyzer -sovelluksella.
Jos verkkoyhteys toimii huonosti, kokeile vaihtaa eri verkkotyyppien ja verkkotaajuuksien asetuksia verkkohallintasivulta. Jos käytät yhteyttä 4G-verkon alueella, laite kannattaa lukita käyttämään ainoastaan 4G-verkkoa.
Katso vaiheittainen ohje verkkolukituksesta
- Kirjaudu hallintasivulle 192.168.8.1 Salasanan löydät laitteen pohjassa olevasta tarrasta kohdasta Password. Jos linkki ei toimi, kirjoita osoiteriville laitteen oletusarvoinen IP-osoite, jonka löydät niinikään reitittimen pohjan tarrasta. Jos vierailet ensikertaa verkkohallintasivulla, sinun tarvitsee käydä läpi pika-asetukset. Pika-asetuksista vain verkkohallintasivun salasanan vaihto on pakollinen. Voit tarvittaessa vaihtaa kielen sivun yläosan alasvetovalikosta.
- Siirry kohtaan Verkkoasetukset ja siellä kohtaan Mobiiliverkon haku. Oletusarvoisesti laite etsii käytettäviä verkkoja automaattisesti, jolloin verkkotilan kohdalla lukee Auto.
- Halutessasi voit lukita yhteyden käyttämään tiettyä 4G-verkon taajuutta. Valitse haluamasi LTE-taajuusalue Ensisijainen verkkotila -alasvetovalikosta ja paina Tallenna. Valittavissa ovat B1, B3, B7, B8, B20 ja B28. Lukittava taajuus tulee valita alueella käytössä olevista taajuuksista, joista yleisimpiä 4G-verkossa ovat 800 MHz (B20) ja 1800 MHz (B3), mutta muitakin taajuuksia kannattaa kokeilla.
B1 = 2100 Mhz
B3 = 1800 Mhz
B7 = 2600 Mhz
B8 = 900 Mhz
B20 = 800 Mhz
B28 = 700 Mhz
Huomioithan nämä asiat verkkolukituksesta:
- Jos lukitset reitittimen käyttämään vain 4G-verkkoa ja tiettyä taajuutta, laite ei enää käytä muita saatavilla olevia verkkoja automaattisesti. Se voi aiheuttaa yhteysongelmia, jos siirryt alueelle, jolla 4G-verkkoa tai lukittua taajuutta ei ole saatavilla.
- Jos toimittamastamme laitteesta puuttuu taajuuslukituksen mahdollisuus, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.
Reitittimen ohjelmistopäivitykset ovat tärkeitä. Ne korjaavat ja tehostavat laitteen toimintaa ja niiden avulla laitteen tietoturva pysyy ajan tasalla. Joskus päivitykset tuovat reitittimen hallintasivustolle uusia ominaisuuksia tai ulkoasumuutoksia.
Meiltä hankittu Huawei B535 hakee automaattisesti tarjolla olevat päivitykset, ellei tätä asetusta ole muutettu laitteen hallintasivulla. Suosittelemme pitämään automaattiset päivitykset aina päällä. Ohjelmistopäivityksiä tulee reitittimelle yöaikaan, joten laitetta ei kannata sammuttaa aina yöksi.
Reitittimen hallintasivustolla kannattaa käydä välillä tarkistamassa päivitykset ja niiden asetukset. Ohjeet hallintasivulle kirjautumiseen löydät tämän ohjeen kohdasta Laitteen hallinta.
- Kirjaudu hallintasivulle, jonka jälkeen näet hallintasivun etusivun.
- Paina nuolta sivun oikeasta ylälaidasta. Nuolen päällä on punainen pallo, jos uusi ohjelmistopäivitys on saatavilla. Voit painaa myös sivun alarenaan ilmestyvän ilmoituksen Update tai Päivitä -nappia.
- Ohjelmistopäivityksien sivu avautuu. Suosittelemme pitämään siellä automaattiset päivitykset päällä (Auto update). Voit ajaa tarkistuksen saatavilla olevista päivityksistä, jonka jälkeen näet Laitteet (Devices) -otsikon alta, onko laitteessa uusin ohjelmisto. Jos tarjolla on päivitys, paina Päivitä (Update) -nappia aloittaaksesi päivittämisen, jonka jälkeen sivusto saattaa kysyä käyttöehtojen hyväksymistä. Tutustu ehtoihin ja hyväksy ne edetäksesi.
- Päivityksen aikana reitittimen nettiyhteys on hetken poikki ja laite saattaa käynnistyä uudelleen. Kun päivitys on valmis, nettiyhteys palaa ja on jälleen valmis käyttöön.
Mitä teen, jos netti on hidas?
Tarkista laitteen signaalivahvuuden merkkivalo (5. yleiskuvauksessa). Mitä enemmän valoja palaa, sitä vahvempi signaali on. Signaalin voimakkuus vaikuttaa yhteyden nopeuteen. Jos signaali on huono, kokeile sijoittaa reititin eri paikaan. Yleensä reititin toimii parhaiten ikkunan lähellä avarassa tilassa.
Voit tarkistaa myös verkon nopeuden verkkokaapelin avulla. Jos nopeus paranee, ongelma rajoittuu reitittimen jakamaan langattomaan yhteyteen. Käyttövinkeistä löydät ohjeet langattoman verkon säätämiseen.
Mitä teen, jos langattoman verkon kautta ei muodostu internet-yhteyttä?
Varmista, että päätelaitteen (tietokone, tabletti, älypuhelin) langaton verkko on aktivoitu. Langattoman verkon merkkivalo (3. yleiskuvauksessa) ilmaisee kun verkko on käytettävissä. Varmista, ettei laite ole liian kaukana reitittimestä.
Ongelmatilanteessa resetoi reititin painamalla Palauta-painiketta (yleiskuvauksessa numero 9) noin 10 sekuntia pohjassa, kunnes sen valot sammuvat. Laite käynnistyy itsestään uudelleen. Resetointi poistaa kaikki reitittimelle tehdyt muutokset ja palauttaa sen tehdasasetuksille. Resetoinnin jälkeen langattomasti yhteydessä olevat laitteet tulee yhdistää wifiin uudelleen
Mitat: 219 x 138 x 25,6 mm
Paino: 325 g
WiFi: 802.11b/g/n/ac, mahdollisuus käyttää taajuuksia samanaikaisesti
Sisäiset antennit: WiFi AC 2x2MIMO 2,4 Ghz & 5 Ghz
Siltaus: LAN-portit voi asettaa siltaavaan tilaan
2 x ulkoisen antennin liitäntäpaikka (SMA)
Yhteysnopeudet
Teoreettinen huippunopeus 4G LTE -verkossa jopa 300/100 Mbit/s.
- Huawei B535 4G-reititin
- Teline
- Pikakäyttöopas
- Verkkovirtalähde
- Ethernet-kaapeli
- 2 antennia (SMA-liitin)
Etkö vielä löytänyt etsimääsi?
Ota yhteyttä
Telia Helppi
Helppi on asennuspalvelumme, joka asentaa laitteet, liittymät ja palvelut puolestasi. Helppi tarjoaa myös teknistä tukea esimerkiksi laitteiden käyttöön. Soita meille tai tilaa Helppi luoksesi.
0600 10 100
(2,53 €/puhelu + 2,53 €/alkava min + mpm/pvm)
Chat
Chatbottimme Tellu osaa auttaa monissa asioissa. Tellu ohjaa sinut tarvittaessa asiakaspalvelijalle ympäri vuorokauden, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen.
Telia somessa
Tavoitat meidät Facebookissa ja X:ssä (entinen Twitter).
Telia Facebookissa
Telia X:ssä
Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.
Yhteisöön